Filmclubs uit Beverwijk en Haarlem actief tijdens Cinefleur-Filmfestival

Foto: Aangeleverd

BOLLENSTREEK – Op zondag 28 januari 2024 organiseert AMFI’66 (Filmclub voor de Bollenstreek e.o.) het jaarlijkse Cinefleur-filmfestival. Dit is een jaarlijks terugkerende filmwedstrijd, die gehouden wordt tussen DE 5 film- en videoclubs uit de regio Filmclub LVSL uit Leiden, Amfi’66 uit de Bollenstreek, Film- en Videoclub Aalsmeer, Videogroep Close-up uit Haarlem en Filmclub IJmond uit Beverwijk.

Het festival wordt deze keer al voor de vijfenveertigste keer gehouden. Er worden van elke club op grootbeeld drie filmproducties vertoond, die samen niet langer mogen duren dan 30 minuten. De onderwerpen van de films zijn divers en kunnen zijn: documentaires, reisfilms, speelfilms e.a.

De films worden voorgejureerd door een externe jury en de winnende club mag de wisselprijs, de Cinefleurbokaal, in ontvangst nemen. Tevens wordt de beste film van het festival beloond met een prijs.

Het festival wordt bij toerbeurt door een van de deelnemende clubs georganiseerd en deze club neemt geen deel aan de wedstijd. Dit jaar organiseert AMFI’66 het festival.

Het festival is niet alleen interessant voor videoclubleden, maar voor iedereen die een videocamera bezit of filmt met zijn/haar telefoon. Door naar films van anderen te kijken, leer je hoe je je eigen vakantie- en familiefilms aantrekkelijker kan maken. Met eventuele vragen over videofilmen kunt u terecht bij de aanwezige leden van de diverse clubs.

Het festival wordt gehouden op zondag 28 januari 2024 in Multicultureel Centrum De Spreng, Kerkstraat 5O, 2377AV Oude Wetering. De zaal is open om 13.30 uur en het festival begint om 14.00 uur. De toegangsprijs is € 10-. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal en bij de deelnemende clubs.

Voor meer informatie kan men terecht bij Piet Hijzelendoorn, telefoon 071-3313321.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen