Jongerenparticipatie Bloemendaal: Sven Blok (16) winnaar campagne ‘Dus jij weet het beter?’

Samen met jongeren kijkt de gemeente Bloemendaal graag naar wat er nodig is voor de jeugd in Bloemendaal. Eind vorig jaar startte de campagne ‘Dus jij weet het beter?’ waarbij online een enquête werd verspreid.

Om jongeren te bereiken werd bovendien een pizza-bijeenkomst georganiseerd in het gemeentehuis.

Bron gemeente: Ruim 140 jongeren vulden de enquête in. De meesten gaven aan dat zij via digitale enquêtes, social media of school bereikt wilden worden en dat onderwerpen veiligheid, sport en klimaat het meest belangrijk voor ze waren. Tijdens de pizza-bijeenkomst is gesproken met jongeren over wat hen drijft en hoe ze participatie onder jongeren voor zich zien. Om jongeren optimaal te bereiken is het daarbij van belang ze aan te spreken via sociale media als TikTok en Instagram. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Facebook zijn juist jongeren daarop het meest actief!

Aan het in vullen van de enquête was een cadeaubon naar keuze van € 100,- verbonden. Winnaar werd dus Sven Blok (16) De Bloemendaalse wethouder mevrouw Attiya Gamri (PvdA) reikte 15 februari 2024 de cadeaubon uit met natuurlijk een kleurrijke bos bloemen. In het openingsfilmpje is Sven kort aan het woord.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen