Harm Balk nieuwe Directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer

Foto: VRK

HAARLEM – Per 17 april wordt Harm Balk (49) de nieuwe directeur Veiligheidsregio / Commandant Brandweer.

Harm Balk is geen nieuw gezicht binnen deze veiligheidsregio. Hij is sinds 2020 werkzaam als hoofd staf Brandweer en sinds november 2022 als tijdelijk waarnemer van Frans Schippers in de functie van waarnemend Commandant Brandweer en later in 2023 ook als waarnemend directeur Veiligheidsregio.

Harm Balk brengt veel ervaring mee. Als 23-jarige kwam hij in dienst van Brandweer Amsterdam waar hij ruim 22 jaar in diverse functies werkte. In de afgelopen vier jaar bij Veiligheidsregio Kennemerland, leerde Harm deze regio in al zijn facetten goed kennen.

“Het is voor mij een grote eer om deze functie te mogen vervullen. De Veiligheidsregio Kennemerland is een mooie organisatie met veel gepassioneerde en professionele collega’s. Ik hoop veel steentjes te kunnen bijdragen aan het verder ontwikkelen van onze organisatie. De komende jaren zullen de nodige uitdagingen op ons afkomen. Op het fundament dat de vorige directie achterlaat, durf ik deze uitdagingen zeker aan te gaan, samen met mijn collega-directeur Ciska Scheidel (Directeur Veiligheidsregio / Directeur Publieke Gezondheid).”

Hiermee wordt de tijdelijke waarneming gedurende de periode dat Frans Schippers was gedetacheerd bij het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV), omgezet naar een benoeming. De heer Schippers heeft inmiddels een vaste positie aanvaard bij het NIPV.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen