Burgemeester opent winkel en atelier Juttersgeluk in Kerkstraat Zandvoort

Foto: Aangeleverd

ZANDVOORT – Vandaag opende burgemeester David Moolenburgh de nieuwe winkel x atelier van Juttersgeluk in de Kerkstraat van Zandvoort. Het pand biedt met het upcycle atelier niet alleen waardevol werk aan de vrijwillige medewerkers van Juttersgeluk, maar geeft ook volop ruimte aan het uitdragen van hun missie: de noodzaak van een schoon strand en deze met een nog groter publiek delen.

Het pand aan de Kerkstraat is multifunctioneel ingericht. Natuurlijk zijn alle circulaire producten van 100% beach trash te bewonderen en te koop. Daarnaast worden met infographics in een educatief gedeelte het nut, de noodzaak èn het effect van het werk van Juttersgeluk duidelijk gemaakt. Het achterste deel van de winkel x atelier is ingericht als sociaal upcycle atelier, waar van maandag t/m vrijdag de vrijwillige medewerkers van Juttersgeluk de van gejutte materialen gemaakte producten vervaardigen.

David Moolenburgh: “Als dé badplaats van de Randstad is het belangrijk dat we levendigheid in balans houden met de leefbaarheid. Dat moeten we met elkaar doen. Juttersgeluk laat op inspirerende wijze zien hoe dat kan door hier in de Kerkstraat de thema’s duurzaamheid, zorg & welzijn, toerisme & economie met elkaar te verbinden. Daar zijn we heel blij mee.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen