Brandstichting bestelbus in Haarlem; politie op zoek naar getuigen

mei 27 , 8:23 Nieuws
brandstichting4
HAARLEM - De politie is een onderzoek gestart na een autobrand in Haarlem. Rond tien voor half drie werd ontdekt dat een geparkeerde bus aan de Laan van Berlijn in de brand was gestoken. De brand werd in een vrij vroeg stadium ontdekt waardoor de schade enigszins beperkt is gebleven.
Rondom de band werden aanmaakblokjes ontdekt, waardoor het vrij snel duidelijk was dat er sprake is van brandstichting. De politie is direct een zoekactie gestart en heeft via onderstaande burgernetactie getuigen opgeroepen zich te melden:
De politie onderzoekt een *brandstichting* in uw buurt. Misschien heeft u iets gezien of gehoord? Uw informatie kan ons helpen.
De brandstichting is gepleegd *op maandag 27 mei 2024 tussen 02:00 uur en 02:20 uur* in de omgeving van het Praagplantsoen in Haarlem, ter hoogte van Wijkcentrum De Wereld.
Heeft u of één van uw huisgenoten:- Een persoon of personen gezien die zich mogelijk vreemd gedroegen en/of voldoen aan het signalement?
  • Een onbekend voertuig (auto's, bromfietsen) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Informatie/gegevens van andere getuigen die iets hebben gezien/gehoord?
  • Camerabeelden, foto's en/of overige informatie die belangrijk kunnen zijn voor het onderzoek?
Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met dit delict, neemt u dan direct contact op met de politie via de "Reageren"-knop. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! Registratienummer: 2024113534.
brandstichting6
brandstichting1