Erwin Miedema wint Haarlemse Ondernemers Prijs

mrt 25 2016, 11:23 Nieuws
hop2016 winnaar erwin miedema en juryvoorzitter margot span
Eenenveertig jaar is hij pas en nu al wint hij de prijs van Haarlemse ondernemer van het jaar: Erwin Miedema. Aanwezigen donderdagavond in de Lichtfabriek merkten al snel dat hier een ras-ondernemer op het podium stond.
De onafhankelijke ondernemersjury onderkent dat ook en heeft hem tijdens de finale-avond gekozen uit de drie finalisten. De jury vindt Miedema 'de meest inspirerende ondernemer van Haarlem, een voorbeeld voor collega-ondernemers en een ambassadeur van Haarlem als vestigingsstad voor ondernemers en bedrijven.'

Beste zorg op mooiste locaties

Miedema ontdekte zelf een gat in de (zorg)markt. Hij wilde als student al de beste zorg voor ouderen gaan combineren met wonen op de mooiste locaties. Hij is al 11 jaar ondernemer en directeur van het bedrijf Domus Magnus, waarin inmiddels 560 mensen werken. Daarbij heeft hij in de traditionele zorg- en woonwereld een nieuw businessmodel gelanceerd: scheiden van zorg en wonen.
Toen hij begon was dat helemaal nieuw. Inmiddels is dat opgenomen in nieuwe wetgeving. Miedema runt volgens de jury zijn bedrijf als een echte ondernemer in de goede zin van het woord. Hij neemt initiatief, hij lanceert groeiplannen en hij realiseert deze concreet. Aan de elf bestaande locaties worden binnenkort vier nieuwe locaties toegevoegd.
De Haarlemse Ondernemers Prijs is de ondernemersprijs van en voor ondernemend Haarlem. Veertig partners uit het Haarlemse bedrijfsleven, netwerken, gemeente, media en onderwijs ondersteunen wedstrijd en prijs. De uitgebreide ondernemerswedstrijd bestond uit: papieren presentaties, live jurypitches, een financiële accountantscheck, bedrijfsbezoeken en finalepresentaties.
John Meulema (3Sictyfive) en Robbert Uijleman (Uiltje Brewing Co) waren de andere finalisten.
Mededeling voor geïnteresseerde ondernemers: in 2017 volgt een vierde editie van deze prijs.
Kijk voor meer informatie op deze site.