Hero kindercentra partner van jongerenorganisatie JINC

jun 14 , 7:59 Nieuws
image00001 kopie
HAARLEM - De Haarlemse kinderopvangorganisatie Hero kindercentra is trotse partner van non-profitorganisatie JINC. Donderdag 6 juni tekenden basisschoolkinderen Esila (10) en Fatima (11), Astrid Bogerman, Manager Klant & Markt bij Hero en Vestigingsmanager van JINC Kennemerland Ulrike Insam de overeenkomst.
Hero biedt, net als JINC, alle kinderen een kansrijke toekomst in een maatschappij waar je postcode niet je perspectief bepaalt. Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen die opgroeien in een omgeving met een sociaaleconomische achterstand aan een betere start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken kinderen kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Hero kindercentra biedt medewerkers de mogelijkheid hun kennis, ervaring en netwerk te delen met de kinderen door zich in te zetten voor de verschillende projecten van JINC. ‘Kinderen inspireren en net dat extra steuntje in de rug geven om dromen waar te maken, dat is ons doel!’ vertelt Astrid Bogerman.
De twee leerlingen van de Haarlemse basisschool Al Ikhlaas namen 6 juni voor een dag het roer over bij Hero kindercentra tijdens JINC Baas van Morgen, een van de projecten van JINC. De kinderen hebben een bedrijfsbezoek afgelegd op het servicekantoor van Hero kindercentra, een kinderdagverblijf en een bso. Hier gingen ze in gesprek met enkele MT-leden van Hero en droegen ze oplossingen aan voor verschillende uitdagingen in de kinderopvang zoals het personeelstekort.
Astrid Bogerman: ‘Hero is een maatschappelijke kinderopvangorganisatie. De samenwerking met JINC sluit uitstekend aan bij onze missie ‘Samen op avontuur naar een kansrijke toekomst!’. Dagelijks zetten wij ons in om kinderen in hun kracht te zetten, hen zelfvertrouwen mee te geven en hun talenten te laten ontdekken. Zo dragen we met elkaar bij aan een toekomst waarin zij hun dromen kunnen waarmaken. Helaas is dit niet voor alle kinderen even vanzelfsprekend. Om alle kinderen dezelfde toekomstkansen te kunnen bieden is Hero al langer partner van de Alliantie tegen Kinderarmoede, zijn we actief bij het programma School & Omgeving en biedt Hero VVE peuteropvang aan voor kinderen met een taal- en/of ontwikkelingsachterstand.
Het werk van JINC vinden we dan ook enorm belangrijk en een mooie aanvulling op onze activiteiten. Daarom nodigt Hero basisschoolkinderen al langer uit voor zogenaamde Bliksemstages via JINC. JINC Baas van Morgen was het startschot voor een structurele samenwerking waarbij medewerkers van Hero kindercentra de mogelijkheid krijgen zich als vrijwilliger in te zetten voor de verschillende projecten van JINC. Ik vond het in ieder geval fantastisch om samen met Esila en Fatima op pad te gaan. Kinderen kijken met een heel open blik naar de wereld, hun inzichten zijn vaak heel verhelderend. Daar kunnen wij volwassenen nog veel van leren!’
Ulrike Insam van JINC Kennemerland: “In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met sociaaleconomische achterstand. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Ieder kind verdient een eerlijke kans. Wij proberen hen die te geven, maar we zouden dat niet kunnen doen zonder onze partners. Daarom zijn we ontzettend blij dat we Hero kindercentra mogen verwelkomen.”