112

Meisjes bedreigd en mishandeld in Haarlem-Noord: “Volgende keer gaan we je doodmaken”

Foto: NH Nieuws

Tot drie keer toe zijn gistermiddag meisjes bedreigd en mishandeld rondom sportpark Van Der Aart in Haarlem. De daders zijn een groep agressieve kinderen van ongeveer 12 jaar oud.

Bron NH Nieuws:

De 11-jarige dochter van Patricia Scholtemeijer fietste gisteren terug van een vriendin toen ze werd aangevallen door de drie meiden. “Ze hebben haar geblokkeerd”, vertelt ze. “En haar uitgescholden, geslagen en met de dood bedreigd.”

Haar dochter werd in haar gezicht geslagen en hield daar een blauwe wang aan over, voordat twee omstanders te hulp schoten. “Wat is er in godsnaam aan de hand?”, dacht Jikke Beijnes, die ingreep en zelf de volle laag kreeg. “Toen ging ze heel erg tegen mij tekeer. Echt bizar. Ik denk dat ze 11 was”, vertelt ze.

De groep heeft daarna ook kinderen lastiggevallen in de buurt van voetbalvereniging VVH Velserbroek. Twee vriendinnen die net van training kwamen, werden onderschept, geknepen en kregen klappen. En terwijl Mario van Noorden met zijn dochter naar de voetbalclub fietste, kwam de groep al scheldend op ze af: “Mijn dochter was met twee vriendinnetjes, die werden met een scheldkanonnade tegemoet gezien”, vertelt hij.

Volgens diverse getuigen gaat het om een groep meisjes van ongeveer 12 jaar oud, en liep er daarnaast nog een jongetje van kleuterleeftijd met ze mee.

Niet meer alleen over straat

Een gedeelte van de ouders van kinderen die voetbalvereniging VVH Velserbroek voetballen heeft naar aanleiding van de bedreigingen en mishandelingen besloten hun kinderen enkel onder begeleiding naar de voetbalclub te sturen. “Het is jammer”, vertelt Mario. “Maar we hebben besloten dat we het niet fijn vinden om onze kinderen daar langs te sturen en dat we het onder begeleiding van een ouder gaan doen.”

“Voor hetzelfde geld verminken ze iemand voor het leven”

Patricia Scholtemeijer

Ook Patricia Scholtemeijer’s dochter durft niet meer alleen over straat. “Vannacht heeft ze bijna niet geslapen”, vertelt ze. “Ze gaat nu niet meer alleen fietsen. Vanochtend is ze opgehaald door een vriendinnetje.”

Patricia is bang dat nog meer kinderen hetzelfde gaat gebeuren. “Bij mijn dochter was het gezicht rood en wat dikker, maar het valt nog mee. Voor hetzelfde geld verminken ze wel iemand voor het leven”, vertelt ze. Patricia gaat aangifte doen bij de politie voor bedreiging en mishandeling. De politie bevestigt aan NH Nieuws dat de aangiftes nog niet terug te vinden zijn in het systeem.

“Het was echt zo bedreigend, zo heftig”, vertelt ze. Ze hoopt dat er snel wordt ingegrepen. “Wie worden er nog meer slachtoffers en hoe kunnen we dat voorkomen?”

Reacties