Feestweekend voor ‘iedereen tot 30 jaar’ in jubilerende Toneelschuur

Foto: Jan-Willem Bullee

In het kader van het 50-jarig jubileum van de Toneelschuur organiseert het theater in de maand december een reeks aan activiteiten voor iedereen tot 30 jaar.

Blood Kiss
Het feestweekend start op donderdag 6 december met Blood Kiss van Danstheater AYA. Deze bloedstollende en hilarische horrormix van dans, theater, muziek en manshoge poppen is geïnspireerd op de bekroonde Zweedse film ‘Let the right one in’ (2008), over de ongewone liefde tussen een jongen en een vampiermeisje. Na afloop trakteert de Schuur het publiek op Virgin Bloody Mary’s.

(foto: Sjoerd Derine)

Kinderen van Aleppo
Op vrijdag 7 en zaterdag 8 december is de ontroerende monoloog Kinderen van Aleppo te zien. Theatermaker George Elias Tobal vertelt het verhaal van drie studenten die de straten opgingen voor meer vrijheid in Syrië. Allen met een eigen verhaal maar wel met één doel: vrijheid! Op zaterdag 8 december gaan de jongerenambassadeurs na afloop met George Elias Tobal en het publiek in gesprek.Mechanical Ecstasy
Oude tijden herleven tijdens Mechanical Ecstasy op vrijdag 7 december. Deze ode aan de rave party’s uit eind jaren ’80 van de vorige eeuw is feest en voorstelling inéén. Na afloop gaat het feest door met DJ Baptist en het Haarlemse Natte Sokken DJ Team. Je Suis Energy en Synergique zorgen ervoor dat het publiek zich na afloop kan onderdompelen in de sfeer en energie waarmee de voorstelling eindigt. Voorafgaand aan de voorstelling kun je tijdens een dansworkshop de dansmoves uit de voorstelling leren en ervaren wat de dansers ’s avonds doen.

Shoot Your Shot #14
De Schuur sluit het december-feestweekend af met de knallende finale van filmcompetitie Shoot Your Shot #14. Ruim 120 Haarlemse jongeren werkten zich de afgelopen maanden in het zweet om de allerbeste korte film van dit jaar te maken. Er zijn 40 films ingezonden en de 15 beste films zijn tijdens de finale op zondag 9 december om 15.00 uur op groot scherm te zien. Een jury, bestaande uit professionals uit de filmwereld, bepaalt dan wie er naar huis gaat met de felbegeerde hoofdprijs.Alle films in december voor 6 euro
Na dit weekend is het feest nog niet voorbij. Iedereen tot 30 jaar bezoekt van maandag 10 t/m maandag 31 december 2018 elke film in de Filmschuur voor slechts €6,00. Gebruik hiervoor de kortingscode JONGER30 op de website.

Pointless International Medley
Opwarmen voor dit feestweekend kan op woensdag 5 en donderdag 6 december met Pointless International Medley: een Engelstalige voorstelling met de leukste, grappigste en flauwste scènes uit 200 jaar clownsgeschiedenis.

Kaarten voor alle voorstellingen en films zijn verkrijgbaar via www.toneelschuur.nl of telefonisch op 023-5173910. Mechanical Ecstasy is op dit moment uitverkocht. Hiervoor kunnen geïnteresseerden op de dag zelfs bij de kassa langs gaan om te zien of er kaarten over zijn.

Reacties