Boekenweek in Haarlem: Peter Buwalda signeert Otmars zonen

Foto: Jelle Vermeersch

Literaire talkshow, Boekenweekthema-avond en signeersessie met Peter Buwalda bij De Vries Van Stockum tijdens Boekenweek van 23 tot en met 31 maart.

Van 23 tot en met 31 maart is het Boekenweek. Gedurende deze week en ook in de aanloop daar naartoe is er in Haarlem volop te beleven op literair gebied, zoals de handtekeningensessie van Peter Buwalda bij De Vries Van Stockum, een ontbijtje met Harold Hamersma en natuurlijk het Boekenweekgeschenk van Jan Siebelink.

Hieronder een overzicht:

 • Literaire Talkshow Frénk & Frencken: dinsdag 19 maart, 20.30 – 22.00 uur, locatie: Philharmonie Haarlem, kaarten verkrijgbaar via: www.theater-haarlem.nl.
  Te gast tijdens de Literaire Talkshow zijn burgemeester Jos Wienen en schrijvers Sylvia Hubers en Ilja Leonard Pfeijffer. Het boekenweekthema ‘De moeder, de vrouw’ is het gespreksonderwerp.

  (foto: Govert de Roos)
 • Boekenweekthema-avond: Ik, moeder: Donderdag 21 maart, 19.30 – 20.30 uur, toegang: gratis
  Vlak voor de Boekenweek, op donderdag 21 maart, spreken we over hét boekenweekthema dat veel stof deed opwaaien: De moeder, de vrouw. De twee schrijfsters én jonge moeders Eva Kelder en Annemarie de Gee stelden de literaire verhalenbundel Ik, moeder samen, vol met nieuw proza van dertien vrouwen die het thema moederschap wél aandurfden, al moesten zij soms een drempel over. Voor deze avond heeft Annemarie de Gee er drie  uitgenodigd: Roos Schlikker, Yasmine Allas en Jannah Loontjens. Zij dragen voor uit hun werk en gaan de discussie aan.

  (foto: Elisabeth van Sandick)
 • Literaire show Lamoer in het Patronaat: Donderdag 28 maart, 19.30 – 23.00 uur. Kaarten verkrijgbaar via: www.patronaat.nl
  Op donderdag 28 maart 2019, tijdens de Boekenweek, vindt de derde Haarlemse editie van de literaire show Lamoer plaats in het poppodium Patronaat. Te gast zijn schrijvers Esther Gerritsen en Yaël Vinckx, kunsthistoricus Wieteke van Zeil en DJ Mark Kneppers. Het belooft een wervelende avond over boeken te worden.
 • Signeersessie Peter Buwalda: Vrijdag 29 maart | 16.00 – 17.00 uur | Toegang: Gratis
  Op vrijdag 29 maart komt Peter Buwalda zijn boek Otmars zonen signeren bij boekhandel De Vries Van Stockum Haarlem. Reikhalzend hebben we er naar uitgekeken: een nieuw boek van Peter Buwalda. Kom bij ons langs in de Boekenweek en laat jouw exemplaar van Otmars zonen voorzien van een fraaie handtekening!
 • Voorleesestafette: Zaterdag 30 maart, vanaf 10.30 uur, toegang gratis.
  Nog even door luieren op zaterdagochtend? Kom tijdens de Boekenweek naar de Voorleesestafette bij De Vries Van Stockum in Haarlem. Kruip met een teddybeer of knuffelaap op bed en laat je voorlezen door papa of opa.
  Alle papa’s en opa’s verzamelen! Wij nodigen jullie van harte uit om de (klein)kinderen voor te lezen tijdens de Boekenweek. Zo kunnen mama’s en oma’s heerlijk rustig winkelen in onze boekhandel of van een lekker kopje koffie genieten.
 • ‘Wat ik van mijn moeder leerde’-ontbijt: Zondag 31 maart, 11.00 – 12.00 uur, inloop vanaf 10.30 uur, toegang: € 12,50 p.p. +1x gratis entree voor moeder, zus, buurvrouw of vriendin. Aanmelden: [email protected]
  In de Boekenweek gaat Manon Duintjer in gesprek met schrijvers Carla de Jong, Harold Hamersma en Jowi Schmitz over de lessen die zij van hun moeder leerden. Ondertussen zit jij aan een heerlijk ontbijtje en mag je gratis je moeder mee laten ontbijten (of je vriendin, zus of buurvrouw)!
 • Meet & Greet Chef-kok Alessandro & Di Famiglia Uva: Zondag 31 maart, 14.30 – 16.30 uur, toegang gratis.
  Ontdek de Italiaanse kookfilosofie van Di Famiglia Uva en Chef-kok Alessandro. Het kookboek van hun restaurant MARIO is exclusief te koop bij De Vries Van Stockum. Kom langs in de Boekenweek voor een korte presentatie, een ontmoeting met de familie, een hapje en laat je onderdompelen in Italiaanse sferen!

  (foto: Remko Kraaijeveld)

Reacties