112

Haarlemse weet niets van hennepplantage op zolder

Vuilniszak vol met wietplanten uit het huis gehaald.
Foto: Michel van Bergen

Op de zolder van een huis aan de Trompstraat in Haarlem-West heeft de politie maandagavond een hennepplantage ontdekt.

Tientallen hennepplanten zijn er gevonden. De oudere bewoonster stond paf bij deze ontdekking. De bewoonster hoefde niet mee naar het politiebureau. De oudere bewoonster vertelde niets van de plantage af te hebben geweten. Volgens buurtbewoners kwamen er regelmatig mensen over de vloer die klusjes voor de vrouw deden.

Een gespecialiseerd bedrijf is direct gestart met het ontmantelen van de plantage. Alle spullen zijn gedemonteerd en meegenomen voor vernietiging. Energiebedrijf Liander heeft ook een en ander in de woning gedaan. De hennepplanten zijn in zakken mee naar buiten genomen en werden later op de avond vernietigd.

Een personenwagen die voor de woning stond is door een bergingsbedrijf afgesleept omdat deze zou zijn gebruikt voor de teelt van de planten.

Nadat de plantage aan de Trompstraat was ontmanteld, ging de politie en het ontmantelingsbedrijf naar de nabij gelegen Banckertstraat. In deze woning (die zo’n 500 meter van de Trompstraat ligt) is ook een hennepkwekerij aangetroffen.

Reacties