112

Politie vangt drankverdachte na wilde race van ruim veertig minuten

Hoofdbureau van de politie aan de Koudenhoorn.
Foto: haarlemnieuws

Een busje viel vannacht op bij de politie in de omgeving van de Wilhelminastraat in Haarlem omdat hij raar reed. Eerst langzaam, dan weer snel.

Op de Kinderhuissingel gaven agenten daarom een stopteken om hem te laten blazen. De bestuurde ging er vandoor. Een wilde achtervolging volgde.

Tijdens deze race zijn binnen de bebouwde kom snelheden van over de honderd kilometer per uur bereikt. De bestuurder heeft tijdens zijn vluchtpoging meerdere voertuigen geraakt, hiervan zijn de eigenaren op de hoogte gebracht.

De achtervolging verplaatste zich naar de Zijlwegbuurt, waar de bestuurder zonder af te remmen met 80 tot 90 kilometer per uur de Westelijke Randweg (N208) overstak in de richting van Overveen. Hierbij kwam het voertuig van de verdachte bijna in aanrijding met een ander voertuig.

De dollemansrit ging verder naar Bloemendaal, Santpoort-Zuid, retour Bloemendaal en Haarlem-Noord. In Haarlem-Noord zijn de collega’s door meerdere wijken gereden. Inmiddels reden er meerdere opvallende eenheden met sirene en zwaailichten mee met deze achtervolging. Zelfs politieauto’s uit andere eenheden, zoals Haarlemmermeer en Kennemer Kust, sloten meerdere uitvalswegen af om de bestuurder uiteindelijk veilig aan de kant te kunnen krijgen.

De bestuurder is vervolgens in de richting van Spaarndam gereden waar een politieauto uit Haarlemmermeer de dijk af had gezet. Hierop heeft de 40-jarige bestuurder zijn voertuig tot stilstand gebracht en kon hij worden aangehouden. Van de man is een bloedproef afgenomen, dit om vast te stellen of de man onder invloed was van alcohol of andere stoffen. De man zit op dit moment ingesloten voor verhoor, er zal proces-verbaal worden opgemaakt tegen hem.

Gelukkig, zo meldt de politie opgelucht, zijn er tijdens deze achtervolging van ruim veertig minuten geen gewonden gevallen.

Reacties